Платформе за учење на даљину

Google Classroom (Гугл учионица)

Учионица је бесплатна услуга за школе, непрофитне организације и свакога са личним Google налогом. Учионица олакшава ученицима и наставницима да се повежу у школи и ван ње. Учионица штеди време и папир, и олакшава вам да правите предмете, додељујете задатке, комуницирате и будете организовани.

Коришћење Учионице има многе предности:
• Лако се подешава – наставници могу да додају ученике директно или могу са полазницима предмета да деле кôд за придруживање. Подешавање траје само неколико минута.
• Штеди време – једноставан процес управљања задацима без употребе папира омогућава наставницима да брзо праве, прегледају и оцењују задатке, на само једном месту.
• Побољшава организацију – ученици могу да виде све своје задатке на страници са задацима, а сав материјал за предмет (на пример, документи, слике и видео снимци) се аутоматски чува у директоријумима на Google диску.
• Унапређује комуникацију – Учионица омогућава наставницима да шаљу обавештења и одмах започињу дискусије са полазницима предмета. Ученици могу међусобно да деле ресурсе или да одговарају на питања у стриму.
• Повољна је и безбедна – као и остале G Suite for Education услуге, Учионица нема огласа, никад не користи ваш садржај ни податке о ученицима за оглашавање и бесплатна је.

Напомена о дозволама:
Камера: Потребна је да би корисник могао да снима слике и видео снимке и поставља их у Учионици.
Меморијски простор: Потребна је да би корисник могао да прилаже слике, видео снимке и локалне датотеке Учионици, као и за омогућавање офлајн подршке.
Налози: Потребна је да би корисник могао да изабере налог који ће користити у Учионици.

 

Гугл учионица је платформа за учење на даљину коју ће наша школа користити на нивоу целе школе (у првом и другом циклусу основног образовања и васпитања).

 

Видео упутства за приступ Гугл учионици преко андроид телефона.

Како приступити гугл учионици

Како приступити предмету

Како променити име, презиме, шифру и језик у гугл учионици